Inel din aur alb cu diamant central de 3.71ct

Acest inel din aur alb, cu un diamant central de 3.71ct este alegerea perfectă pentru ocazii speciale.

Cere ofertă acum!
Inel din aur alb cu diamant central de 3.71 carate

Diamantele sunt unice si valoarea lor poate fi determinata prin referire la cei 4 C – culoare, claritate, carate si taietura. Acesti factori influenteaza valoarea finala a diamantului.

Culoarea (Color):

Un diamant poate imparti lumina in diferite culori. Culoarea in interiorul diamantului functioneaza ca un filtru si poate scadea intensitatea culorilor emise. Cu cat un diamant are mai putina culoare, cu atat este mai bine clasificat. (Daca un diamant este incolor, acesta va fi mai bine clasificat.)

Grila de clasificare variaza de la D (complet incolor) la Z (culoare galbena sau maro pal). Diamantele clasificate D, E sau F sunt considerate incolore si sunt foarte rare, fiind astfel scumpe. Doar un expert poate face diferenta intre aceste clasificari. 

G, H, I si J sunt aproape incolore si reprezinta o investitie buna, iar G si H sunt cele mai cautate dintre acestea. Majoritatea diamantelor folosite de DREAM Jewellery sunt de culoare G sau mai buna.  

diamond-color

Claritatea (Clarity):

Claritatea este masurata prin numarul si marimea imperfecțiunilor (incluziunilor) prezente in diamant. Aceste incluziuni sunt naturale si apar in toate diamantele, cu exceptia celor clasificate ca “fara imperfecțiuni” (flawless). Diamantele flawless sunt extrem de rare si scumpe.

Gradul de claritate este mai bun pentru diamantele cu incluziuni mai putine sau mai mici. In general, incluziunile sunt microscopice si nu sunt vizibile cu ochiul liber.

diamond clarity

DREAM Jewellery achizitioneaza in mod special pietre VVS1-VVS2, care nu au imperfecțiuni vizibile.

 Diamantele cu greutate sub 0.29ct sunt garantate sa fie curate cu ochiul liber, indiferent de gradul de claritate.

Taietura (Cut):

Taietura este un factor cheie in determinarea frumusetii si valorii unui diamant. Ea se refera la modul in care un diamant este taiat si finisat, cum ar fi forma, dimensiunile, unghiurile si proporțiile. O taiere buna poate face un diamant sa straluceasca si sa para mai mare decat este in realitate.

In general, diamantele cu taieturi ideale (cum ar fi “taietura rotunda ideala”) sunt cele mai valoroase, deoarece ele permit luminii sa patrunda prin piatra si sa se reflecte in mod eficient. Diamantele cu taieturi slabe vor fi mai putin stralucitoare si vor avea un aspect mai neclar decat diamantele cu taieturi bune.

Caratul (Carat):

Caratul se refera la greutatea unui diamant. Un carat este egal cu 0.2 grame. Cu cat un diamant este mai mare, cu atat va fi mai valoros. Totusi, acest lucru nu este intotdeauna adevarat in cazul in care ceilalti factori, cum ar fi culoarea, claritatea si taietura nu sunt optimizate.

In concluzie, cei 4 “C” sunt esentiali in determinarea valorii unui diamant. In timp ce un diamant poate avea o greutate mare in carate, acesta poate fi mai putin valoros daca nu este optimizat in ceea ce priveste culoarea, claritatea si taietura lui. Este important sa iei in considerare toate aceste aspecte atunci cand achizitionezi un diamant.